Kereső optimalizálás

Hogyan lehet sikeres honlapja az interneten?

Ma már nem elég egy honlapokat feltenni az internetre. Ahhoz, hogy valóban sikeres legyen honlapja legyen, lapjának könnyen megtalálhatónak kell lennie. Ehhez nyújtunk Önnek segítséget.

A kereső optimalizálás fontossága:
A kimutatások alapján a legtöbb weboldalt a kereső oldalakon keresztül találják meg (ilyen például a Google.com, Yahoo.com,stb. Egy weboldal készítésének egyik célja, hogy arra minél többen ráleljenek.

Az internetes keresők keresőrobotjai a háttérben bejárják az összes weboldalt, kigyűjtik hogy milyen szavak és hol találthatóak a dokumentumokban. Amikor valaki keres a keresőoldalon, a kereső összeállít egy találati listát, és ezt küldi el.

Az emberek negyven százaléka (40%!) csak a lista első tíz helyére kattint . A fennmaradó csoport keresgél csak tovább. A találati listákon elért (első tíz hely) pozíció nagyon sok látogatót vonzhat, egy üzleti weboldalnál nagymértékben megnövelheti a forgalmat.
Egyértelmű, hogy ezekben ajánlatos minél jobban szerepelnie. Ez a jelenlét a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb fajtája a weboldalak és ezen keresztül az üzlet, cég népszerűsítésének.

Nem elég hogy ott vagyunk a találati lista elején, olyan lista elején kell ott lenni, amit azok néznek, akik számára a honlap érdekes.

Azokat a módszereket, technikákat, melyek segítségével növelhető a keresőoldalak felől bejövő forgalom, keresőmarketing (search engine marketing = SEM) néven emlegetik: ennek egyik leghatékonyabb , fajtája a kereső optimalizálás (search engine optimization = SEO).
Mi is a kereso optimalizálás?

A kereső optimalizálás során nem okozunk szándékosan kárt a látogatóknak. Ez magában foglalja azon technikák és eljárások (megfelelő körültekintés nélkül történő) alkalmazását is, ami köztudottan az ügyfél weboldalainak eltávolítását eredményezheti a keresőkből vagy a katalógusokból, vagy érvénytelenítésüket okozhatja. A szabványostól eltérő megoldásokat a " Robotok kizárási szabványa " (Robots Exclusion Standard) szerint kezeljük.

A kereső optimalizálás során vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a keresők és a katalógusok egy nyilvánosságra hozott és kötelező szabályát sem.

Aki a keresőket használja, nem lesz félrevezetve a keresőkben megtalált információ által. Nem alkalmazunk olyan technikákat, ahol az ügyfél weboldala nem tartalmazza, illetve nincs összefüggésben az optimalizált kulcsszavakkal-kifejezésekkel, vagy ami a látogatókat bosszanthatja.

A kereső optimalizálás segíthet azon, hogy meg növekedjen a látogatottság. Egy használható, jól áttekinthető honlap, piacvezető szolgáltatásokkal árakkal "fűszerezve"üzletileg is növelheti a cég forgalmát.

A tévhitek eloszlatása...
Sokak hangoztatják (tévesen) azt, hogy a keresőkbe regisztrálás és a kereső optimalizálás ugyanazt a funkciót látja el.

A weboldal regiszrálást nevezhetjük akár linkajánlásnak a kereső felé, amellyel esetenként meg tudjuk gyorsítani az oldal indexelését (a keresőrobot általi vizsgálatot).
A keresők nagy része megtalálja az illető oldalt a rá mutató linkek alapján (sokak jobban is pontozzák az oldalt ez alapján).
Ilyenkor fontos, hogy a kereső által elfogadott szisztéma szerint legyen optimalizálva az oldal.

Ez alapján kap ill. nem helyezési pontot az oldal.

Az optimalizálással érhetjük el ill. tarthatjuk meg a megfelelő helyezést a találati listában.

weboldal készítés
Kérje kedvezményes árajánlatunkat! »


x
Emania.hu bezárás